Ακολουθήστε μας
EKE-POST

ΕΚΕ & Βιωσιμότητα

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Το 28ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ρευματολογίας προωθεί την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη λαμβάνοντας και υποστηρίζοντας δράσεις και πρωτοβουλίες που αντικατοπτρίζουν την ταυτότητά μας και το αίσθημα ευθύνης μας απέναντι στην κοινωνία και τους ανθρώπους.

"Χριστουγεννιάτικες μυρωδιές - Αναμνήσεις παιδικές" Στηρίζουμε το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης

Τα φετινά Χριστούγεννα, η Ελληνική Ρευματική Εταιρεία & Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδος, αντικαθιστά το δείπνο που παραδοσιακά προσφέρεται στο πλαίσιο του ετήσιου Πανελλήνιου Συνεδρίου, με μια Προσφορά Αγάπης για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη! Φροντίζει για το χριστουγεννιάτικο γεύμα και τα δώρα των παιδιών στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης. Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τις μυρωδιές του οικογενειακού τραπεζιού μια γιορτινή ημέρα και τις υπέροχες αναμνήσεις που θα χαραχθούν στην ψυχή κάθε παιδιού σαν φυλαχτό για την ενήλικη του ζωή.

 

Σε μια περίοδο που καταγράφεται σημαντική αύξηση στις κακουργηματικές πράξεις κακοποίησης παιδιών, ειδικά στις μικρές ηλικίες και αύξηση του ποσοστού της φτώχειας στην Ελλάδα, φτάνοντας το 29,5% και με μεγαλύτερο κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού στα παιδιά 17 ετών και κάτω, η συμβολή όλων μετράει.

 

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος φιλοξενούν και φροντίζουν έμπρακτα παιδιά που είναι ορφανά, εγκαταλελειμμένα ή παιδιά των οποίων οι οικογένειες δεν μπορούν να τα μεγαλώσουν, δίνοντας τους την ευκαιρία να χτίσουν μακροχρόνιες σχέσεις μέσα σε μια οικογένεια.

 

Πιστεύουν ότι κάθε παιδί πρέπει να μεγαλώνει σε μια οικογένεια, με αγάπη, σεβασμό και ασφάλεια. Υποστηρίζουν ενεργά το θεσμό της Αναδοχής στο πλαίσιο του σχετικού Νόμου και συνεργάζονται στενά με τις Περιφέρειες της χώρας και δημόσιους φορείς παιδικής προστασίας, με σκοπό την προώθηση της Αναδοχής και την αποκατάσταση σε οικογενειακό περιβάλλον φροντίδας των παιδιών που φιλοξενούνται σε αυτούς τους φορείς.

 

Για τα παιδιά που δεν μπορούν να αποκατασταθούν σε ανάδοχες ή θετές οικογένειες και για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, παρέχουν φροντίδα σε ένα από τα Παιδικά Χωριά SOS, όπου τα παιδιά μεγαλώνουν σε ολιγομελείς οικογένειες, με την παρουσία ενός σταθερού προσώπου φροντίδας και την πλαισίωση από μια ομάδα εξειδικευμένων επαγγελματιών, για την καλύτερη δυνατή υποστήριξη των παιδιών. Όλα τα βιολογικά αδέλφια παραμένουν μαζί και ζουν στο ίδιο σπίτι, έτσι ώστε να μοιράζονται ένα κοινό παρελθόν και να δημιουργούν ένα κοινό μέλλον.

 

Αυτές τις γιορτές, είμαστε δίπλα στα παιδιά!

 

Καλά Χριστούγεννα!

Ευτυχισμένο το 2023!

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Το 28Ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ρευματολογίας υποστηρίζει και προωθεί τις αξίες της βιωσιμότητας στην κοινωνία και τους ανθρώπους. Εφαρμόζει σειρά μέτρων που έχουν σχεδιαστεί για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του συνεδρίου.

 

Το συνέδριο φιλοδοξεί να συμβάλλει στην ανάδυση βιώσιμων λύσεων, να λειτουργήσει ως έμπνευση και να αυξήσει το επίπεδο τόσο της μάθησης όσο και της ευαισθητοποίησης ότι οι θετικές επιπτώσεις θα υπερβούν τις αρνητικές.

  • Χρησιμοποιούμε επαναχρησιμοποιούμενα ή κομποστοποιήσιμα υλικά για σήματα, συσκευές και άλλο γραπτό υλικό
  • Στοχεύουμε στην ελαχιστοποίηση της χρήσης χαρτιού
  • Προσφέρουμε ανέπαφο check-in για τους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες του συνεδρίου
  • Ενθαρρύνουμε τους συμμετέχοντες να περπατούν από και προς τον χώρο του Συνεδρίου και προωθούμε τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, όπως μετρό, υβριδικά λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ.

 

Μετακίνηση

  • Χρησιμοποιήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς αντί για ταξί κατά την μετακίνησή σας στην πόλη
  • Όταν χρησιμοποιείτε ταξί, μπορεί να σκεφτείτε να το μοιραστείτε με έναν από τους συναδέλφους σας

 

Ξενοδοχείο

  • Χρησιμοποιείτε τον κλιματισμό μόνο εάν είναι απαραίτητο
  • Κλείστε τα φώτα και την τηλεόραση όταν βγαίνετε από το δωμάτιο
  • Επιλέξτε τον τύπο και την ποσότητα του φαγητού με σύνεση κατά την διάρκεια των γευμάτων για να αποφύγετε την σπατάλη φαγητού

 

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου

  • Πάρτε μόνο έντυπο υλικό μάρκετινγκ και ενημέρωσης που σας ενδιαφέρει πραγματικά και που θα χρησιμοποιήσετε